Om oss

 

bl3Ett sommarparadis, mitt i stan? Är det möjligt?

Ja, faktiskt. Ett koloniområde är en egen liten värld. En oas där man kan glömma vardagens stress och bekymmer en stund. Så fort man går in genom grinden till ett koloniområde infinner sig lugnet. Man kan bara…vara. Det är tanken i alla fall. De som känner en kolonist vet att de omöjligt kan låta bli att såga, hamra, rensa ogräs och klippa buskar. Det är nog som Rudyard Kipling sa…

”There can be no other occupation like gardening in which, if you were to creep up behind someone at their work, you would find them smiling.”

Men koloniområdena är mer än bara ett paradis för stressade stadsbor. Att vara kolonist innebär också att leva i samklang med naturen, och att vara delaktig i det engagemang som behövs för att nå en hållbar utveckling. Det är också ett viktigt kulturarv som kan berätta mycket om städernas befolkning, deras drömmar och förväntningar. Kalmar Norra Koloniområde har funnits sen 1912 och är Kalmars äldsta koloniområde. Det ligger vackert beläget på Lindö mitt i Kalmar. Nära till både vatten och natur.

Varmt välkomna att besöka vårt paradis!